Män vill umgås i grupp

*Detta uppdrag är en pitch och har inte blivit verklig.

För Kompisbyråns räkning gick ut och intervjuade män på stan, i syfte att ta reda på vad som kan bidra till att öka deras intresse för mentorskap.

 
topsid2.jpg

Ny rekryteringsprocess och en bokningsbar kalender

Det visade sig snart att män ofta känner sig otrygga att bjuda hem en okänd person. Dom vill hellre umgås kring en aktivitet som sport, kultur, spel eller andra aktiviteter. Min hypotes blev: Om Kompisbyrån hjälper till att hitta gruppmatchningar och aktiviteter som båda parter är intresserade av kommer fler vilja bli mentorer.

citat.png

Stora skillnader på beteende mellan kvinnor och män

Det finns ett problem idag då kvinnor oftare tar på sig ett mentorskap, men de vill helst inte vara mentor för en man. Eftersom det kommer väldigt många unga ensamstående män och pojkar till Sverige blir det ett problem.

kundresa.png

Ett stort ansvarsantagande kan bli kul och lättsamt

Det gäller att hitta en lösning som gör det attraktivt för män att bli mentor. En ny rekryteringsprocess då man redan i intresseanmälan anger att man vill gå i grupp som mentor, och vilka intressen man har, på så vis sker en enkel matchning.

killar.png

Män vill se sport ihop

Idén med en bokningsbar digital kalender går ut på att man kan se lokala aktiviteter efter egna inställda intressen. Gillar man att se fotboll får man upp patcher i närområdet. Tanken är också att Kompisbyrån söker partnerskap med t.ex. Friends Arena och på så vis kan få kampanjpriser på i det fallet matcher.

lurar.png

Hejdå språkförbittringar

Under researchen framgick det att en oro för att det ska uppstå språkförbittringar som ska göra mentorskapet svårt gav idén till att erbjuda mentorer ett par Google Pixle Bugs (smarta hörlurar med inbyggd tolk) till rabatterat pris.

mockup dator1416x1080.jpg

Plötsligt blir det roligt att vara mentor…

Kalendern fungerar på så sätt att man drar det grå fältet över veckodagarna och då rasslar aktiviteter fram, beroende på vilka intressen du har ställt in i din grupps profil.

mobiler.jpg

Appen som skapar möten

Jag tänker att förstasidan i appen visar din grupp. Ni kan redan där snabbt och enkelt kommunicera. Om man väljer att gilla aktiviteten blir det ett hjärta. Klickar man på dela får “min grupp” upp aktiviteten i ett meddelande.

tre steg.png

Tre steg i rätt riktning

1. NY REKRYTERINGSPROCESS AV MENTORER

2. DIGITAL PLATTFORM / SOCIALT FORUM - En form av en grupp-chat. Möjlighet att komma i kontakt med fler grupper.

3. BOKNINGSBAR KALENDER - Du ska kunna hashtagga olika intressen. Arrangörer erbjuder rabatt till förmån för mentorer och nyanlända.