Hatten av för Ossdsign

OssDsign är ett svenskt medicin-tekniskt företag som skapar innovativa implantat för förbättrad läkning av benfel. Ossdsign tillhandahåller neurokirurger och plastikkirurger runt om i världen.

 
stor-bild.jpg

Hur visualiserar jag både resultat och problem

Då det var viktigt för Ossdsign att ge målgruppen en snabb och positiv förståelse för vad företaget gör, brottades vi med själva idén hur vi visualiserar problemet. Jag var då anställd på byrån Open Communications och fick i uppdrag att ta fram en kommunikativ och kreativ plattform. Lösningen blev illustrationer av problemet på friska människor.

hemsida.jpg

Lila och gul

I uppdraget låg att ta fram fullständig grafisk profil. Det enda dom var benhårda med var att deras färger var lila och gul. I digitala kanaler funkade det, utmaningen  blev trycksaker som broschyrer och annat.

Webben skulle vara enkel och snabb.

massa2.jpg

Läskigt blev vackert

Jag brann för att ta fram det allra bästa för Ossdsign. Företaget skapar mirakel av ett material som liknar mjuk mosaik.

Kreativa bilder fick ta mycket plats, men även bilder som faktiskt visar ingrepp skulle med. Då jobbade jag mycket med färgställning för att materialet skulle hålla ihop.