Eat For Change

I januari fick jag förfrågan om jag kunde förpacka, branda och ta fram en hemsida för ett matprojekt med fokus på social och miljömässig hållbarhet. Då jag under våren skulle gå "Berghs Digital Upgrade om UX" tog jag med mig uppdraget till utbildningen och lockade med mig de bästa klasskamrater jag kunnat tänka mig.
Tillsammans skapade vi "Eat For Change".

layout-foodtruck.jpg

Foodtruck med onlinebeställning

Vi ägnade en dag på Nytorget och intervjuade målgruppen. Det visade sig att väldigt många tycker det tar lång tid att handla lunchmat och önskar kunna förbeställa via en hemsida.


layout-catering.jpg

Stans bästa catering

Mat från världens alla håll, med smaker och kryddor som du kommer älska. Eat For Change kommer lanseras någon gång vid årsskiftet. Initialt på Södermalm i Stockholm. Tanken är att kök öppnas i orter där jobb behövs.

effektmål foodtruck.jpg

Vilket är effektmålet med foodtruck

Med en beställnings-tjänst på hemsidan går det lätt att konvertering. Vi kom fram till att denna tjänst även skulle tas ut på food trucken, inte bara för Eat For Change Catering.


effektmål catering.jpg

Catering, det säkraste kortet

Under vår user research svarade fler än 100 chefer på företag att de skulle uppskatta en catering tjänst som Eat For Change. Konkurrensen mellan foodtrucks blir tuffare för varje år, men en bra catering saknar många.

kundresa foodtruck.jpg

En vecka för user
research

Vi gjorde flera intervjuer, enkäter, kundresor, personas och effektkartor för både foodtruck och catering. Foodtruck är viktig för varumärket och att skapa kännedom. 


kundresa catering.jpg

En efterlängtad kundresa

Många företag vill göra gott men upplever att tiden inte räcker till. Att bara skänka pengar känns inte alltid som det mest innovativa. Men att stödja och beställa från Eat For Change skulle vara ett utmärkt sätt.